Behoud van zelfstandigheid met een ruim aanbod aan vacatures.

Ben jij gesteld op jouw vrijheid, maar wil je wel als professional voor enkele topklanten aan de slag? Met andere woorden, ben je op zoek naar een freelance opdracht waarbij er rekening wordt gehouden met jouw voorkeuren, budget en expertise? Dan ben jij hier aan het juiste adres. Werken als freelancer was nog nooit zo eenvoudig. 

Ons aanbod

Wij beschikken over een ruim aanbod aan interessante freelance jobs waar jij de touwtjes in handen houdt! Zo werk je in alle vrijheid als zelfstandige en kies jij zelf welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Wij zorgen voor voldoende opdrachten, de administratie en planning, waardoor jij je terug kan focussen op jouw job en jouw passie.

Ontdek onze vacatures

Freelance opdrachten: Hoe begin je eraan?

Kriebelt het om te ondernemen en kan je niet wachten om je handen uit de mouwen te steken?

In andere woorden: Heb jij momenteel een vaste job maar droomde jij al langer om zelfstandige te worden en weet je niet hoe je hier aan moet beginnen? 

Wij helpen jou op weg.

Bij een leven als zelfstandige komt er veel kijken. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u als toekomstig Freelancer met enkele van onderstaande onzekerheden/vragen zit:  

  • Hoe doe ik mijn administratie?
  • Hoe zit het met mijn maandelijks “vast” inkomen. 
  • Welk uurtarief past het beste bij mijn huidige levens/werkstijl?
  • Hoe zit het met de zekerheid qua projecten?

Goed nieuws, ook dan kan Bimona iets voor jou betekenen! Doormiddel van onze jarenlange expertise begeleiden wij jou persoonlijk gedurende het hele proces (A-Z) om Freelancer te worden. 

Wij zetten hieronder alvast een stappenplan om jou zo op weg te helpen. 

1. Zelfstandige of payrollsysteem?

Allereerst is het belangrijk om te weten of je weldegelijk zelfstandige wil worden. Dit is niet noodzakelijk maar het kan. Opteer je hiervoor? Schrijf je dan zeker in bij het Kruispuntbank voor Ondernemingen (https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/kruispuntbank-van) en vraag hier jouw ondernemingsnummer aan. 

Toch liever nog niet als zelfstandige werken? 

Dan kies je het best voor een payrollsysteem. Je gaat hierbij net als zelfstandige zelf op zoek naar freelance opdrachten maar je werkt met een tussenpersoon. Je bent voor de opdracht even in dienst en krijgt dus een loon net zoals een werknemer. 
Het is aan jou om te beslissen hoe je het liefst de stap naar Freelancer wil zetten. 

2. Hoofdberoep of bijberoep?  

Opteer je om zelfstandig te worden? Dan is de volgende vraag “Wil je Freelancer worden in hoofd- of in bijberoep?”  Het verschil tussen deze twee opties is dat je in bijberoep blijft genieten van sociale voordelen waaraan je onderworpen bent door je hoofdberoep, bijvoorbeeld wanneer je gepensioneerd bent. 

3. Administratie  

Bij Freelancer worden hoort er hoe dan ook een hele hoop administratie. Het is daarom belangrijk om van in het begin jouw papieren goed bij te houden en om een tweede rekening te openen voor je zaak. Het is nu eenmaal veel overzichtelijker om een andere rekening te beheren voor je freelance opdrachten.

4. Tarief vastleggen  

De prijs die je vraagt en vastleggen voor gepresteerde diensten is uiteraard een zeer belangrijk onderdeel van jouw succes. Je wilt niet te veel vragen maar te weinig vragen is ook niet altijd goed. Het is dus belangrijk om op te zoek te gaan naar een goed evenwicht. Wij stellen jou voor om rond te horen hoeveel andere Freelancers in jouw sector vragen, maar ook of ze liever per uur of per opdracht werken.

5. Opdrachtgevers zoeken  

Alles is geregeld maar de opdrachten blijven uit? 

Schrijf je dan zeker in op onze website. Wij brengen Freelancers en opdrachtgevers met elkaar in contact! Verder is het ook belangrijk om jezelf toonbaar te maken op het internet door een website te creëren waarop je je diensten duidelijk uitlegt. Als laatste in jouw eigen netwerk ook een belangrijk bron van mogelijke opdrachtgevers. Probeer dus te netwerken wanneer je de mogelijkheid ziet.

6. Referenties  

Het is belangrijk om jezelf in een goed daglicht te stellen. Vraag daarom aan jouw opdrachtgevers om een goede referentie over jouw diensten te schrijven, die je kan toevoegen aan jouw website. Op die manier zijn toekomstige opdrachtgevers meer geneigd om je te vertrouwen en jou te kiezen voor hun volgende belangrijke opdracht. 

Wij hopen alvast dat je met deze zes tips verder kan en erin slaag om jouw Freelance droom werkelijkheid te maken. 

Heb je nog boekhoudkundige of andere vragen? 

Neem dan zeker contact met ons op! We bieden hulp bij jouw boekhoudkundige vragen en begeleiden jou samen van het ene lange termijn project naar het ander. 

Contacteer ons
 

Benieuwd naar jouw fit?

Zit jij nog met vragen of wil je graag wat meer informatie omtrent een bepaalde vacature? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al jouw vragen. 


Contacteer ons

Anne Verbeeck - Managing partner