Partner in Consultancy: het juiste talent voor het juiste bedrijf

Wanneer jouw organisatie groeit of wanneer er werknemers voor langere tijd afwezig zijn (zwangerschapsverlof), betekent dit vaak ook dat je op zoek moet gaan naar nieuw talent, dat snel inzetbaar, maar jammer genoeg niet altijd even eenvoudig én of snel te vinden, is.

Als partner in Consultancy helpt Bimona jouw bedrijf met plezier bij het vinden en aanwerven van het juiste talent.

 

Partner in rekrutering no-cure-no-pay

1. Partner in Consultancy: dé match tussen bedrijf en consultant

Als partner in Consultancy leggen wij steeds de focus op het begrijpen van de behoeften van jouw bedrijf. We doen er alles aan om jouw openstaande vacatures binnen de afgesproken termijn in te vullen door de juiste match te vinden tussen jouw bedrijf en onze Consultant. Kwaliteit blijft bij ons als partner in consultancy steeds het belangrijkste criteria om kandidaten aan te bieden en voor te stellen. 

De term consultancy wordt vrij vertaald als “advies geven” maar gaat vaak verder dan dit. Als consultant help jij bedrijven om projecten voor te bereiden, te leiden, uit te voeren... Je treedt op als een onafhankelijk expert en stelt jouw kennis/ervaring tijdelijk ter beschikking aan een opdrachtgever om zo een (tijdelijk) "te kort"  aan kennis, vaardigheden of mankracht op te vangen

 

 

Consultant die uitblinkt in zijn functie

2. Consultancy: experts voor (tijdelijke) projecten

Steeds meer bedrijven kiezen voor het inzetten van extra ervaren medewerkers op projectbasis, dit voor een bepaalde duur/ taak met een specifieke expertise. Met andere woorden: een snelle, efficiënte werkkracht die meteen bijdraagt aan de groei van je bedrijf. Als partner in consultancy merkten wij op te beschikken over 2 types klanten. Zo hebben wij enerzijds lange termijnprojecten bij top 100 bedrijven maar selecteren wij ook kwalitatief sterke profielen voor kmo's die op zoek zijn naar Consultants op korte termijn met relevante ervaring zodat deze hun expertise kunnen doorgeven aan het bedrijf in kwestie. 

Onze tak partner in consultancy blijft tot op de dag van vandaag steeds verder uitbreiden, dit wil kort zeggen dat wij steeds openstaan voor nieuwe interessante projecten binnen Engineering en Life Sciences.

De duur van een overeenkomst met de klant kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Wij streven naar langdurige relaties met zowel onze kandidaten als onze klanten en bieden onze kandidaten hierdoor meteen een contract van onbepaalde duur aan.

Partner in rekrutering overlopen van kandidaten

3. Try and Hire: past de bedrijfscultuur bij de Consultant en vice versa?

Een formule waarmee wij Consultants en werkgevers gedurende een langere periode de mogelijkheid geven om uit te proberen of het klikt. Belangrijk hier is dat wij een duidelijk beeld hebben van de specifieke noden/eisen die het bedrijf voor deze bepaalde functie voor ogen heeft.

  • Wat voor profiel zoek je? (kennis)
  • Zijn er doorgroeimogelijkheden?
  • Welke bedrijfscultuur heerst er en welke persoonlijkheid past daar wel of niet in?

Als partner in consultancy zijn we enkel zo zeker dat we voor de perfecte match tussen bedrijf en consultant kunnen zorgen. 

Partner in rekrutering overlopen van kandidaten

4. Try and Hire: gedurende afgesproken periode

We leggen op voorhand vast hoe lang de try-periode zal duren. Tijdens deze periode ....

  1. staat de consultant op onze payroll, waarna jij deze na afloop vast in dienst kan nemen
  2. zorgen wij voor de nodige opvolging, in de vorm van een evaluatie en functioneringsgesprekken. We sturen de consultant bij waar nodig.

--> Ervaart één van beide partijen geen perfecte match, dan hanteren wij een wederzijdse opzeg van een afgesproken periode.

Partner in rekrutering freelancers: bespreking en screening

5. Onze Consultancy services

Bimona Consultancy is actief in de volgende sectoren:

  • Chemie/Petrochemie, Healthcare/Life Sciences, Engineering/Bouw, Transport & logistiek, HR, Information Technology

Heb jij nood aan een Consultant in één van bovenstaande sectoren? Of je nu junior-, medior- of seniorprofielen zoekt, bij Bimona vind je steeds de expertise die je nodig hebt, in welk domein dan ook.

Als partner in Consultancy, linken wij talentvolle Consultants aan groeiende en veranderende bedrijven en geven inzichten die essentieel zijn bij het aanwerven van nieuwe werknemers. 

 

Klaar om met ons dit partnerschap aan te gaan? Contacteer ons