Consultancy: Experts voor (tijdelijke) projecten

Waar we vroeger gekend stonden als Werving -en selectiekantoor, kunnen we stellen dat Bimona anno 2021 zijn core business uitbreidt en zijn focus meer toelegt op Consultancy. Dit wil zeggen dat wij binnen ons netwerk op zoek gaan naar de geschikte kandidaat op de juiste plaats, voor desbetreffende “tijdelijke” opdrachten. 

Consultancy: Aangepast op maat van de behoeften van onze klant

Steeds meer bedrijven kiezen voor het inzetten van extra ervaren medewerkers/experts op projectbasis, dit voor een bepaalde duur (tijdelijke projecten)/ taak met een specifieke expertise. En dat is waar wij met onze Consultancy formule de oplossing bieden.

Consultancy: Voordelen voor bedrijven

  • flexibele benutting van extra resources (je betaalt per uur of per dag); 
  • flexibele planning van duurtijd naargelang voortgang van het project; 
  • sluitende budgetplanning bij opstart van het project.

Deze optie is op het lijf geschreven van Consultants die houden van afwisseling en die tegelijkertijd toch graag zekerheid en stabiliteit hebben.

De duur van een (Consultancy) overeenkomst met de klant kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Wij streven naar langdurige relaties met zowel onze kandidaten als onze klanten. Om die reden bieden wij onze kandidaten meteen een contract van onbepaalde duur aan.

Waar Bimona heel veel belang aan hecht is de regelmatige opvolging van kandidaten. We maken zo duidelijk naar zowel de klant alsook de kandidaat dat ze niet alleen zijn in hun consultancy gebeuren maar dat wij nog steeds ondersteuning bieden bij daar waar zij het moeilijk hebben.

Consultancy: Try and Hire

Naast Consultancy waarbij consultants van project-naar-project gaan, bieden we ook de Consultancy formule “Try and Hire” aan. Dit omdat wij merken dat sollicitanten steeds vaker op zoek zijn naar

  • verdere ontwikkeling van hun skills en het vergroten van hun ervaring; 
  • uitdagende projecten bij grote referentiebedrijven;
  • eerste ervaring als consultant (contract van onbepaalde duur) met de mogelijkheid nadien intern vast te starten.

Deze Consultancy formule geeft de kandidaat de kans om ervaring op te doen bij grote marktleiders, waarna ze dit kunnen gebruiken als opstap om intern te starten.

Bedrijfscultuur en cultural fit zijn belangrijker dan ooit en dat beseffen wij bij Bimona maar al te goed. Toch maakt dit het vinden van de perfecte match net iets moeilijker en dus ook een grotere uitdaging.

Met onze Consultancy formule Try en Hire bieden wij de oplossing:

  • Kandidaten en werkgevers krijgen gedurende een langere periode de mogelijkheid om uit te proberen of het klikt.
  • Past de bedrijfscultuur bij de kandidaat én past de kandidaat bij de bedrijfscultuur?
  • Groter succesverhaal tot gevolg namelijk de perfecte match voor zowel klant als kandidaat.
  • Beide partijen leren gedurende deze periode de manier van werken beter kennen en krijgen na een langdurige periode de keuze om intern vast te solliciteren.

Benieuwd naar jouw fit?

Zit jij nog met vragen of wil je graag wat meer informatie omtrent een bepaalde vacature? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al jouw vragen. 


Contacteer ons

Anne Verbeeck - Managing partner