Consultancy: Experts voor (tijdelijke) projecten

Waar we vroeger gekend stonden als Werving -en selectiekantoor, kunnen we stellen dat Bimona anno 2021 zijn core business heeft uitgebreid en zijn focus steeds meer toelegt op Consultancy. Dit wil zeggen dat wij binnen ons netwerk op zoek gaan naar de geschikte kandidaat op de juiste plaats, voor desbetreffende “tijdelijke” opdrachten. 

Onze consultancy formule

Steeds meer bedrijven kiezen voor het inzetten van extra ervaren medewerkers/experts op projectbasis, dit voor een bepaalde duur (tijdelijke projecten)/ taak met een specifieke expertise. En dat is waar wij met onze Consultancy formule de oplossing bieden.

Voordelen voor bedrijven zijn:

  • flexibele benutting van extra resources (je betaalt per uur of per dag); 
  • flexibele planning van duurtijd naargelang voortgang van het project; 
  • sluitende budgetplanning bij opstart van het project.

Verder is deze optie op het lijf geschreven van Consultants die houden van afwisseling en die tegelijkertijd toch graag zekerheid en stabiliteit hebben.

De duur van een overeenkomst met de klant kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren. Wij streven naar langdurige relaties met zowel onze kandidaten als onze klanten. Om die reden bieden wij onze kandidaten dan ook meteen een contract van onbepaalde duur aan.

Waar Bimona heel veel belang aan hecht is de regelmatige opvolging van kandidaten. Zo willen wij de klant maar ook de kandidaat duidelijk maken dat ze niet alleen zijn in hun consultancy opdracht maar dat wij nog steeds ondersteuning bieden bij daar waar zij het moeilijk hebben.

Try and Hire

Naast consultancy waarbij consultants van project-naar-project gaan, bieden we ook de Consultancy formule “Try and Hire” aan. Dit omdat wij merken dat sollicitanten steeds vaker op zoek zijn naar

  • verdere ontwikkeling van hun skills en het vergroten van hun ervaring; 
  • uitdagende projecten bij grote referentiebedrijven;
  • eerste ervaring als consultant (contract van onbepaalde duur) met de mogelijkheid nadien intern vast te starten.

Deze Consultancy formule geeft de kandidaat de kans om ervaring op te doen bij grote marktleiders, waarna ze dit kunnen gebruiken als opstap om intern te starten na een bepaalde periode.

Bedrijfscultuur en cultural fit zijn belangrijker dan ooit en dat beseffen wij bij Bimona maar al te goed. Toch zorgt dit er net voor dat het vinden van de perfecte match net iets moeilijker en dus ook een grote uitdaging is. Met onze Consultancy formule Try en Hire bieden wij de oplossing.

Zoals de naam reeds doet vermoeden gaat het over een formule waarmee wij onze kandidaten en werkgevers gedurende een langere periode de mogelijkheid geven om uit te proberen of het klikt. Met andere woorden: Past de bedrijfscultuur bij de kandidaat én past de kandidaat bij de bedrijfscultuur?

We werkten in het verleden reeds met deze formule en hebben ondervonden dat deze manier van werken een groter succesverhaal tot gevolg heeft. Namelijk de perfecte match voor zowel klant als kandidaat. Beide partijen leren gedurende deze periode de manier van werken zo beter kennen en krijgen na een langdurige periode de keuze om intern vast te solliciteren.

Benieuwd naar jouw fit?

Zit jij nog met vragen of wil je graag wat meer informatie omtrent een bepaalde vacature? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al jouw vragen. 


Contacteer ons

Anne Verbeeck - Managing partner