Blog

Voordelen van een rekruteringskantoor voor jou als bedrijf

Algemeen
10 January 2022

Het zoeken en vinden van nieuwe medewerkers neemt enorm veel tijd in beslag. Tijd die jij als bedrijf graag zou gebruiken voor jouw kernactiviteiten. En net daarom loont het de moeite om aan te kloppen bij een rekruteringskantoor. Zij beschikken over een groot netwerk, een ontzettend grote pool aan talentvolle kandidaten en zijn op de hoogte van de meest recente trends in rekrutering.

Maar jammer genoeg worden recruiters maar al te vaak als laatste reddingsmiddel gebruikt na een maandenlange en tevergeefse zoektocht. De reden hiervoor? Diensten die een rekruteringskantoor aanbiedt zijn niet gratis, dus deze wordt dan ook als laatste toevluchtsoord gezien. Maar is dat wel zo slim?

  • Stijging van de werklast,  tijdsbesteding en werkkost

Bij het starten van een nieuwe zoektocht merken bedrijven regelmatig dat kandidaten niet toehappen of dat diegene die reageren vaak niet het talent zijn dat het bedrijf zoekt. Er kruipt dus met andere woorden veel tijd in het vinden van kandidaten die bij jouw bedrijf aansluiten. De tijd die in de zoektocht geïnvesteerd wordt, is meestal afkomstig van de human resources afdeling. Met als gevolg dat de werkdruk enkel toeneemt als en wanneer een functie vrijkomt door het ontslag/wegvallen van een werknemer. Werknemers presteren niet optimaal meer en vallen uit ten gevolge van de hoge verwachtingen. We kunnen dus stellen dat het niet tijdig vinden van de juiste persoon vaak een grotere kost meegeeft dan bijvoorbeeld een aanwerving fee via een kantoor.

En dit is waar een rekruteringskantoor toch zijn voordeel kan bieden. Zeker wanneer het gaat om nichemarkten zoals bijvoorbeeld ICT of Engineering. Zij komen dagdagelijks in aanraking met deze profielen en weten dus perfect hoe ze de goede kandidaten eruit moeten te halen.

  • Enkele voordelen van een rekruteringskantoor

Recruiters spreken ook kandidaten aan die passief op zoek zijn naar een nieuwe functie en stellen alles in het werk om deze te overtuigen om zo een overstap naar jouw bedrijf te overwegen. Kandidaten die in aanmerking komen worden ook steeds uitgebreid geïnterviewd alvorens ze worden voorgesteld bij de werkgever waardoor jij enkel relevante Cv’s binnen zal krijgen.

Zoals we dit blogbericht zijn gestart, zijn rekruteringskantoren inderdaad niet gratis. Maar is de kost hoger dan de meerwaarde die het jouw bedrijf kan bieden? Wij vinden van wel!

Daarbij komt nog dat rekruteringskantoren vaak op basis van ‘no cure, no pay’ werken. Dit betekent eigenlijk dat jij enkel een factuur krijgt wanneer er effectief iemand bij jou opstart. Jij verliest dus met andere woorden niets wanneer er toch niemand gevonden wordt.

  • Bimona als jouw partner in rekrutering

Bimona stelt als rekruteringskantoor bijvoorbeeld alles in het werk om aan de noden en behoeften van de klant en kandidaat te voldoen. Ons doel bestaat er nu eenmaal in om op lange termijn een betrouwbare partner te zijn en net daarom is het belangrijk om feeling te krijgen met het bedrijf(sfeer) en diens waarden en normen. Bij Bimona bieden wij jou, op basis van jouw behoeften en noden, verschillende oplossingen aan. Zo garanderen wij voor ieder bedrijf een gepaste formule. Flexibiliteit via Consultancy of toch onmiddellijk vast in dienst? Of misschien is er eerder nood aan tijdelijke (Freelance) versterking? De mogelijkheden zijn eindeloos! We kennen de kneepjes van het vak en hebben de juiste tools en testen om kandidaten te selecteren. Door middel van een uitgebreide kennismaking en enkele opvolgingsgesprekken verzekeren wij bedrijven ervan goed te kunnen inschatten of de sollicitant in kwestie in het plaatje past en dus een goede investering zou zijn.  Zo blijft er voor jou meer tijd over om de goede kandidaten écht te leren kennen.

Wil jij graag meer weten over onze diensten en wat ons team voor jou kan betekenen? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken er alvast naar uit om iets van jou te vernemen.

Recente artikelen

Algemeen
24 March 2022
Algemeen
11 January 2022
Algemeen
11 January 2022