Blog

Voordelen van een rekruteringskantoor voor jou als sollicitant

Algemeen
15 September 2023

Wil je graag een streepje voor hebben bij jouw sollicitatie? Neem dan zeker contact op met een rekruteringskantoor. Zij weten namelijk als geen ander hoe ze (hun) klanten (bedrijven) moeten benaderen en hoe ze jouw CV aantrekkelijk(er) kunnen maken. Verder zijn ze ook enorm goed in ‘een vinger aan de pols te houden’ wanneer het langs de andere kant stil blijft. Het spreekt voor zich dat deze dienstverlening voor jou als sollicitant volledig gratis is, en dat is niet alles! Zo zijn er, voor jou als sollicitant, nog vele voordelen verbonden wanneer je met een rekruteringskantoor in zee gaat. Wij lijsten in deze blog alvast de belangrijkste voordelen op!

 

Er werd reeds een voorselectie gemaakt

  • Eén van de belangrijkste voordelen van een rekruteringskantoor voor de sollicitant is dat je echt met een ander (relaxter) gevoel jouw sollicitatie binnengaat. En dat heeft alles te maken met de voorselectie die aan jouw sollicitatie voorafging. Jij behoorde namelijk tot de top die het bedrijf selecteerde, om kennis mee te maken en potentieel aan te werven, én dat op zich is al iets om enorm trots op te zijn!

Ze kennen de markt en openstaande vacatures als geen ander

  • Ze zijn met andere woorden ontzettend goed op de hoogte van de vraag naar én waar er op bepaalde momenten een te kort aan sollicitanten is. Zij beschikken ook over een ruim netwerk aan belangrijke contacten waardoor het voor de sollicitant gemakkelijker is om bij grote, hoog aangeschreven bedrijven binnen te geraken.

Ze zijn in het bezit van belangrijke informatie waardoor jij  gerichter vragen kan stellen

  • Ze kennen het gehele A-Z verhaal van de opdrachtgever (bedrijfscultuur, samenstelling afdelingen…) en staan in rechtstreeks contact met de HR Manager. En dat is voor jou uiteraard een dikke plus! Zo kan jij op basis van de informatie die zij met jou delen, al op voorhand opmaken of het bedrijf in kwestie aansluit bij jouw behoeften als sollicitant. Verder ben jij dankzij deze informatie ook in staat om gerichter vragen te stellen. Wat maakt dat jij hoogstwaarschijnlijk een streepje voor zult hebben op andere kandidaten die rechtstreeks solliciteren.

Ze zijn op zoek naar lange termijnrelaties en naar dé juiste match

  • Wervingskantoren hechten er enorm veel belang aan om voor zowel de sollicitant als klant dé juiste match te vinden. Dit zowel op persoonlijk als job inhoudelijk vlak. En de reden hiervoor is erg eenvoudig. Als rekruteringsbedrijf hoop je zowel met kandidaat als klant een lange termijnrelatie op te bouwen. Uiteraard zijn hier voor beide partijen voordelen aan verbonden. Zo zal de klant/kandidaat bijvoorbeeld sneller geneigd zijn om zijn positieve ervaring(en) te delen met derden waardoor het rekruteringskantoor kan rekenen op positieve word-of-mouth.
  • Voor de kandidaat krijgt de opbouw van deze lange termijnrelatie al een eerste vorm tijdens het voeren van een persoonlijk gesprek waarbij er wordt gekeken naar de sollicitant zijn competenties en hoe/waar deze het beste ingezet kunnen worden. Zo denken ze mee over diens wensen en hoe zij hun toekomstige carrière voor zich zien. Uiteraard wordt er ook geholpen met de voorbereiding op het sollicitatiegesprek. Dit door middel van een intakegesprek waar het rekruteringskantoor jou tips geeft over bijvoorbeeld de opmaak of invulling van de CV van de sollicitant, hoe deze zichzelf het beste presenteert… Kortom allemaal zaken waarover jij je dus minder zorgen om hoeft te maken.

Ze spelen in op jouw competenties en geven nieuwe inzichten

  • Vaak merken wij ook dat schoolverlaters nog niet echt een idee hebben van hoe zijn hun carrière voor zich zien. Rekruteringskantoren geven schoolverlaters maar ook andere sollicitanten het advies om functies te bekijken waar ze hoogstwaarschijnlijk niet meteen aan dachten, maar wel voor in aanmerking komen.

Tijdsbesparing als  groot voordeel

  • 75% van de werknemers zijn passief werkzoekend. Ze zijn met andere woorden niet actief op zoek naar een baan, maar staan wel open voor een carrièreswitch. En daar kan een rekruteringskantoor ook een voordeel bieden. Zo houden zij vacatures voor je in het oog en nemen ze contact met jou op alleen als er écht voorbijkomt dat bij jouw profiel aansluit. 

Ze zijn in het bezit van een ruimer aanbod aan (verborgen) vacatures

  • Last but not least: Sommige bedrijven werken ook maar enkel via en met rekruteringskantoren. Recruiters weten zo bijvoorbeeld welke vacatures nog in de pipeline zitten, maar nog niet gepubliceerd zijn. Je kan dus stellen dat rekruteringskantoren, buiten de vacatures die jij online kan vinden, ook een deel (verborgen) vacatures in hun portefeuille hebben zitten. Vacatures die jij mogelijks zou mislopen wanneer je niet met een rekruteringsbedrijf werkt. Een dikke plus dus, want zo ben jij als eerste op de hoogte van toekomstige vacatures!

 

Hebben wij jou nu ook overtuigd van de voordelen van een rekruteringskantoor en heb jij moeite met het vinden van een job of wil jij gewoon jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Dan kan jij tijdens jouw zoektocht naar een (nieuwe) uitdaging ook best samenwerken met een rekruteringskantoor.

Wij helpen jou graag verder! Stuur ons dan zeker een mailtje naar info@bimona.be en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op!